Rozšířené parkování u školy

Situaci s parkování v okolí chystaného Pavilonu vyřeší rozšíření parkoviště
v blízkosti školy a nový systém parkování, který zvýhodní místní obyvatele.

Největší obavu v souvislosti s plánovanou výstavbou školního a spolkového Pavilonu mají lidé z okolních bytových domů z parkování. Bojí se, že rozšířená škola a spolkové a kulturní aktivity přivedou do oblasti více aut a oni nebudou mít kde zaparkovat. Vedení města opakovaně přislíbilo, že tento problém nepodceňuje a včas vyřeší.

Problém parkování by měla vyřešit dvě zásadní opatření. Zásadní Rozšíření počtu parkovacích míst v těsné blízkosti školy a také systém ochrany rezidentů, aby na jejich místech neparkovali návštěvníci školy a Pavilonu.

4_SITUACE-TRASA3

V červnu nechalo město dopracovat projekt rekonstrukce ulic Nádražní a Ke Škole, který výrazně zvyšuje počet míst kolem nové tělocvičny, hřbitova a u „školní“ křižovatky – celkem zde má vzniknout 35-40 nových parkovacích míst charakteru tzv. K+R (Kiss and Ride = dej pusu a jeď) – tedy pro krátkodobé zastavení v průběhu dne a pro návštěvníky akcí. Tyto možnosti využijí i návštěvníci tělocvičny a u hřbitova by se přestalo parkovat mezi stromy.

Výstavba těchto nových parkovacích míst bude probíhat současně se stavbou Pavilonu. Zároveň dojde k již avizovanému rozšíření stávajícího parkoviště na ulici Jana Šťastného o 14 míst. Předpokládané náklady na rozšíření parkování jsou 1,2 milionu korun.

Celkem tyto úpravy přidají přes 50 nových míst. Nabízí se možnost zřízení parkování na zpevněných, ale zatravněných plochách mezi hřbitovem a dálnicí a naproti autobusové zastávce u školy. Také uvažujeme o možnosti propojení parkoviště u Edenu a ulicí Nádražní, aby i ti rodiče, kteří zajíždějí ke školce, mohli vyjíždět přímo na ulici Nádražní a nemuseli se otáčet a vracet. Tyto návrhy však musejí projít věcnou i odbornou diskusí.

Zároveň město uvažuje o zřízení další rezidentské, tedy tzv. modré parkovací zóny v části ulic Nádražní a Jana Šťastného, která by zde umožnila parkování pouze místním obyvatelům a návštěvníky by donutila zaparkovat na nově vytvořených parkovacích místech.

Každopádně Pavilon rozhodně nesmí zhoršit komfort parkování pro zdejší obyvatele, říká starosta Petr Digrin.

Převzato ze Zpravodaje městečka pod Skalkou č. 251-2

Share on facebook
Facebook
Něco se vám na webu nelíbí nebo chcete jinak? Zašlete nám vaše přípomínky pomocí tohoto formuláře.
Skip to content