Brdský kos 2020

  1. Domů
  2. /
  3. Volný čas
  4. /
  5. Kultura
  6. /
  7. Brdský kos 2020

Vážení rodiče, učitelé ZUŠek, milí účastníci Brdského kosa!
Množí se nám dotazy ohledně konání či nekonání Brdského kosa 2020. Z důvodu, který je nám všem moc dobře znám, musíme původní květnový termín zrušit. O možném náhradním termínu Vás budeme včas informovat.

Děkujeme za pochopení a těšíme se na setkání s Vámi!

Dětská pěvecká soutěž Brdský kos vznikla v roce 1999. Její základní myšlenkou bylo dát možnost zazpívat si před diváky a před odbornou porotou každému, kdo má zpěv rád a chce se předvést ostatním. Za těch 20 let se soutěž posunula. Hlásí se na ni děti z celé republiky (v počtu cca 150 dětí) a podávají téměř profesionální výkony. Úspěšná účast a případné vítězství se v několika případech staly odrazovým můstkem pro to, aby se děti dále věnovaly zpěvu nebo hudbě, aby je studovaly a dále se v těchto uměleckých oborech rozvíjely. Soutěž je rozdělena do 5 kategorií podle věku (I. kategorie 5 – 8 let, II. kategorie 9 – 11 let, III. kategorie 12 – 14 let, IV. kategorie 15 – 18 let, V. kategorie jsou vícečlenná seskupení s tím, že žádný ze soutěžících nesmí být starší 18.let). Finalisté této soutěže mají také možnost vystupovat jako „předskokani“ profesionálních hudebníků na našich městských akcích. Poprvé jim to bylo umožněno při Skalecké pouti 2018, kdy vystupovali před koncertem Ewy Farne. Loni měli možnost zazpívat si po boku Janky Kirschner na Skalecké pouti 2019, dále pak při Dni otevřených dveří v Pavilonu a také při další akci, na kterou se sjíždějí lidé z celého okolí, a tou je Předčasný Silvestr.

Věříme, že přijdete mladé zpěváky podpořit a zpěváčkům přejeme hodně štěstí a hlavně, aby si tento den skvěle užili. My se jim budeme snažit připravit pohodový den.

20.ročník soutěže Brdský kos je právě vyhlášen.

 
 

Pravidla a přihlášku do této soutěže najdete ZDE

Něco se vám na webu nelíbí nebo chcete jinak? Zašlete nám vaše přípomínky pomocí tohoto formuláře.
Skip to content